Om Nokas koncernen

Nokas er en sikkerhedskoncern med virksomheder i Norge, Sverige og Danmark. Vores vision er at være «Europas ledende totalleverandør af tryghed for mennesker og værdier». Koncernen beskæftiger rundt 17000 medarbejdere, som alle lever op til vores slogan ”Trygheden vi giver”.

Vores forretningsidé

  • I et samspil mellem mennesker og tekniske løsninger skaber vi tryghed for mennesker og værdier.

  • Vi veksler fysiske penge til elektroniske værdier og omvendt – hurtigt og sikkert!

Koncernens forretningsidé danner grundlag for alle vores beslutninger, services og produkter.

Sund vækst

Nokas blev etableret i 1987. Udover selskabets ledelse er koncernens største aktionær Sanok AS, Stiftelsen Fritt Ord, Nomad Holding AS, Inak 3 AS og PTW Holding AS.

De seneste år er Nokas vokset betydeligt, blandt andet via opkøb af selskaber, og en sådan vækst vil naturligvis påvirke lønsomheden. Vi har gennemført disse opkøb med en lønsom vækst ved at være opmærksomme på omkostninger og på at effektivisere driften – vi har grundet et aktivt ejerskab branchens laveste turnover på ansatte og dette giver os et solidt økonomisk fundament til at gennemføre vores ambitioner om at ekspandere videre i Europa gennem opkøb og vækst.

Fokusområder

I Nokas mener vi, at lønsom vækst opnås ved at fokusere på vores kerneområder og ved at varetage en større del af kundernes værdikæde, så kunden kan koncentrere sig om sine egne kerneområder. 

Fuldt ejet datterselskab i Norge

AS Skan-Kontroll er et fuldt ud ejet datterselskab i Nokas. Derudover har vi blandt andre følgende delvist ejede datterselskaber:

Semac AS, Procope AS og Nokas Skadedyrkontroll AS

Totalleverandør med 2 stærke divisioner

Nokas er totalleverandør af sikkerhedsløsninger og kontanthåndtering via vores   2 to divisioner: Nokas Værdihåndtering og Nokas Teknik.

Vi arbejder tæt sammen for at kunne tilbyde vores kunder skræddersyede løsninger på tværs af forretningsområder. Det er vigtigt for os, at vores kunder kan benytte sig af et komplekst udvalg af ydelser på tværs af produktområder og alligevel opfatte Nokas som én totalleverandør af sikkerhed.

Det er vores ønske at være kendetegnet ved, at vi igennem dygtige medarbejdere og ekspertise holder det, vi lover og leverer det, vores kunder forventer og helst lidt mere.

Teknik

Nokas Teknik er lokaliseret i de fleste byer i Norge og Sverige og i Danmark flere steder både i Jylland og på Sjælland.

Kontanthåndtering

Nokas Værdihåndtering opererer i Norge, Sverige og Danmark og leverer tjenester inden for værditransport og kontanthåndtering og drifter også kontantautomater for banker og butikker i Danmark, Norge, Sverige, Finland og Holland.

Værdihåndtering består af tre forretningsområder:

  • Produktion
  • Logistik
  • Cash Management Services (CMS)